Werken bij de ODG

Bij de Omgevingsdienst Groningen (ODG) werkt een groep vakkundige en betrokken professionals. Met elkaar werken we iedere dag aan een veilige schone leefomgeving.

—-


Hoe we werken

Werken bij de ODG betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook want we hebben te maken met steeds veranderende regelgeving en een interessant speelveld.

Onze werksfeer is informeel, we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. We werken in open ruimtes waarin teamleiders en medewerkers bij elkaar zitten. Wil je in stilte werken, even overleggen of bezoekers ontvangen? Dan zijn hiervoor aparte werkruimtes.

We blijven in contact met elkaar en delen wat we doen in een wekelijkse teamflits en door regelmatig medewerkersbijeenkomsten te organiseren. Hierin blikken we terug op de behaalde resultaten en kijken we vooruit naar onze doelen voor de aankomende maanden. Daarnaast houden we ieder kwartaal de ODG Kennismiddag waarin we elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. 

Ook hechten we waarde aan plezier en ontspanning in en naast het werk. Zo hebben we een actieve personeelsvereniging die regelmatig sportieve, culturele en creatieve activiteiten organiseert en ook kun je je collega’s op informele wijze leren kennen tijdens de donderdagmiddagborrel.Onze organisatiestructuur

Onze primaire organisatie bestaat uit zes teams die zich bezig houden met:

  • Toezicht en Handhaving
  • Vergunningverlening
  • Advies

Dit doen wij op het gebied van milieu, bouwen & wonen. Daarnaast voeren wij bovengenoemde taken uit voor de risicovolle bedrijven (Brzo bedrijven) in de regio’s Groningen, Friesland en Drenthe.

Verder is er de afdeling Ondersteuning waar de collega’s werken binnen de vakgebieden: Personeel & Organisatie, Financiën & Control, Facilitaire zaken, Communicatie, Kwaliteit en Informatievoorziening & Automatisering.

In totaal werken ruim 190 medewerkers in onze organisatie. 

—-


Privé- en werkbalans

Voor een goede privé- en werkbalans kennen wij flexibele werktijden en is het mogelijk om vanuit huis te werken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je functie en de afspraken die je daarover met je teamleider maakt. Om thuiswerken te faciliteren liggen op je eerste werkdag een laptop en mobiele telefoon voor je klaar.

Daarnaast heb je recht op 144 uur vakantie per jaar op basis van een fulltime dienstverband.Ruimte voor ontwikkeling

We zijn een kennisorganisatie en bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en te ontwikkelen. We hebben aandacht voor wie je bent, wat je doet en wat je kan en denken graag mee over jouw persoonlijke ontwikkeling.Je verdient het

Bij de ODG ontvang je een salaris dat is gebaseerd op de schalen in de CAO SGO. Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. In het IKB is je eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, werkgeversbijdrage levensloop en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je kunt je IKB inzetten om bijvoorbeeld extra verlof te kopen, een fiets aan te schaffen, (een deel ervan) te laten uitbetalen of voor het uitruilen van woon-werk kilometers.Enthousiast?

Wil je jouw kennis en ervaring ook inzetten en samen met ons werken aan een veilige schone leefomgeving? Solliciteer dan op één van onze vacatures.

Staat jouw vacature hier niet tussen? Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.