Robin | Vergunningverlener Milieu en Afval


Het werk van Robin

Als vergunningverlener ben ik verantwoordelijk voor het toetsen van aanvragen voor milieuvergunningen. Het meeste van mijn tijd werk ik aan vergunningverlening rondom afvalbedrijven. Daarnaast ondersteun ik bij afvalgerelateerde vraagstukken en werk ik aan projecten rondom landelijk afvalbeleid en het in kaart brengen van de risico’s in de afvalbranche. Wat ik heel leuk vind aan mijn werk is de afwisseling en het contact met verschillende partijen zoals bedrijven en gemeenten.

De afvalbranche is heel erg in beweging en er zijn veel interessante ontwikkelingen gaande. Denk aan de toenemende aandacht voor duurzaamheid, ontwikkelingen in recycling en vraag en aanbod van grondstoffen. Daarnaast vind ik het leuk om betrokken te zijn bij projecten, van begin tot het eind. Dat wil zeggen: van het schrijven van het projectplan tot aan de daadwerkelijke uitvoering. Een mooie combinatie. 


Ons vakgebied

Mensen met een milieukundige achtergrond hebben vaak een ideaal rondom milieu en duurzaamheid. De meesten proberen dat kracht bij te zetten door te werken in het vakgebied Milieu en zo een bijdrage te leveren aan een veilige schone leefomgeving. Het werk wat we doen is betekenisvol en ontzettend van belang.


Werken bij de ODG

De ODG is een jonge organisatie, we bestaan pas sinds 2013. We hebben in die korte tijd al veel bereikt, al blijven we ook doorlopend kijken naar hoe we de organisatie verder kunnen verbeteren. Dat is een mooi proces om aan bij te kunnen dragen. Daarnaast hebben we als omgevingsdienst een interessante positie: we zijn de schakel tussen overheid en bedrijven en inwoners.

“Ik ben er trots op dat we als collega’s altijd bij elkaar terecht kunnen. Samen komen we er altijd wel uit.”


Trots op…

Bij vergunningverlening zijn we trots als we procedures goed afronden ondanks complexiteit en bestuursgevoeligheid. Daarnaast ben ik er trots op dat we als collega’s altijd bij elkaar terecht kunnen. We steunen elkaar in ons werk en zo komen we er altijd wel uit. Ik denk dat dat iets is waar collega’s vanuit de hele ODG wel trots op zijn.


Over welke eigenschappen moet je beschikken als vergunningverlener?

  • Geduldig
  • Onderzoekend
  • Nieuwsgierig
  • Communicatief sterk
  • Flexibel


Wil je bij ons komen werken na het lezen van deze verhalen?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je.