Miranda | Juridisch adviseur


Het werk van Miranda

Ik ben juridisch adviseur op gebied van milieu – complexe inrichtingen – en daarnaast ben ik vertrouwenspersoon bij de ODG.

‘Milieu’ is een breed thema want hier vallen ook de onderwerpen bodem, afval, afvalwater, geluid en geur onder. De ene keer houd ik me bezig met de geluidsoverlast vanwege de activiteiten van een fabriek, de andere keer met de wijze waarop een afvalverwerker met de opslag en verwerking van zijn afval omgaat. Dit is wat mijn werk zo afwisselend maakt.

Het leukste aan mijn werk vind ik de momenten waarop je te horen krijgt dat een ondernemer vanwege onze inzet zijn bedrijf weer op orde heeft en de overtredingen ongedaan zijn gemaakt. Het gaat ons om het herstel van een strijdige situatie. Als we dat bereikt hebben, dan voelt dat erg fijn! Daarnaast krijg ik er veel energie van om bij complexe zaken diep in de materie te duiken en al puzzelend tot een juiste aanpak van de situatie te komen.


Samenwerken

Ik werk met verschillende disciplines samen, maar heb met name te maken met de toezichthouders en vergunningverleners Milieu en mijn juristen-collega’s. Vanuit mijn functie als vertrouwenspersoon heb ik met collega’s vanuit verschillende afdelingen en teams te maken.


Werken bij de ODG

Bij de ODG heerst een open en collegiale sfeer en hebben we een nuchtere inslag. Er is oog voor elkaar en we denken om elkaar. Samen wordt hard gewerkt om tot een goed resultaat voor de leefomgeving te komen. En toch
is er altijd een mogelijkheid om te sparren, zeker
vanwege de aanwezigheid van de vele specialisten die we
in huis hebben. Die combinatie heb ik nog niet eerder bij
een werkgever aangetroffen.


De ODG in twee woorden?

Betrokken en actief


Over welke eigenschappen moet je beschikken als juridisch adviseur?

Voor de functie van juridisch adviseur moet je beschikken over analytisch denkvermogen en de juiste opleiding en achtergrond. Vanwege onze positie als adviseur voor de lokale overheid dien je ook te beschikken over een bestuurlijke sensitiviteit. Je moet weten hoe de hazen lopen binnen een politieke organisatie. Wil je bij ons komen werken na het lezen van dit verhaal?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je.