Mauricio | Toezichthouder Milieu


Het werk van Mauricio

Ik ben toezichthouder op gebied van milieu. Dat is een heel breed vakgebied. Het omvat bijvoorbeeld bodem, geluid, lucht en stof. Als toezichthouder controleer je of bedrijven, en soms ook particulieren, zich houden aan de milieuregels. Afhankelijk van het bedrijf geldt er een setje regels. De regels voor een slager zijn bijvoorbeeld anders dan die voor een metaalbewerker.

Daarnaast heb ik ook een aantal keren per jaar piketdienst. Als er milieuklachten of meldingen van ongewone voorvallen bij bedrijven binnenkomen, waar de ODG op toeziet, dan ga ik daar naartoe. Eenmaal daar doen we een constatering en maken we een rapport op waar de toezichthouder van het bedrijf wat mee moet doen. Komen er naast het reguliere toezicht klachten binnen over een bedrijf, dan neem ik die klachten ook in behandeling.


Diversiteit en contact met mensen

Leuk aan mijn werk vind ik het laveren in wetgeving en activiteiten, maar het allerleukste is de diversiteit en het contact met mensen. Ieder mens heeft weer een ander verhaal, net als ieder bedrijf. Ondernemers vertellen vaak heel enthousiast en met trots over hun werk. Dat is mooi om te zien.


Samenwerken

In eerste instantie werk ik samen met de collega’s uit mijn team. Het reguliere werk dat ik doe is zo divers en het stukje wetgeving zo groot en veelomvattend, dat je niet alles kunt weten. Daarom spar ik graag met collega’s. Rapporten en brieven gaan ook altijd door de collegiale toets om zo een kwalitatief goed stuk op te leveren. Wordt het ingewikkelder, dan ga ik naar een specialist, bijvoorbeeld een vergunningverlener, geluidsspecialist of jurist. Ik heb ook contact met onze opdrachtgevers; de gemeenten en provincie. Dit gebeurt vaak bij zaken die wat complexer in elkaar steken. Dan kunnen de lijnen het beste zo kort mogelijk blijven.

“De ODG biedt ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je ziet ook dat collega’s zich gaan specialiseren op een bepaald vakgebied. Het is fijn dat een werkgever daar oog voor heeft.”


Werken bij de ODG

We hebben veel kennis en kunde gebundeld bij de ODG. Dat is voor veel mensen reden om te kiezen voor ons. Daarnaast biedt de ODG ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je ziet ook dat collega’s zich gaan specialiseren op een bepaald vakgebied. Het is fijn dat een werkgever daar oog voor heeft.


Trots op kwaliteit

Ik ben met name trots op het stukje kwaliteit wat we kunnen leveren. We zijn een kwaliteitsdienst, niet bang om een goede lijn te trekken en daar op verder te gaan. We kunnen goed adviseren en zijn in staat om goede producten af te leveren.


Over welke eigenschappen moet je beschikken als toezichthouder?

  • Flexibel
  • Leergierig
  • NauwkeurigWil je bij ons komen werken na het lezen van deze verhalen?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je.