Inez | Toezichthouder Milieu


Het werk van Inez

Sinds 1 oktober 2018 werk ik als toezichthouder Milieu. Hiervoor heb ik gewerkt als administratief ondersteuner bij de ODG. Mijn achtergrond ligt in de gezondheidszorg, ik heb jarenlang gewerkt als fysiotherapeut. Nu ben ik met veel plezier toezichthouder. In juni 2019 heb ik de Hamil opleiding ‘Toezicht en Handhaving’ met goed gevolg afgerond. Werk en studie is goed te combineren, omdat je zelf je werk kunt inplannen. Het is fijn om bij een organisatie te werken waar het mogelijk is om je te ontwikkelen en een nieuwe carrière op te starten.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling tussen kantoor en buiten en de mensen die ik ontmoet. Zo kom ik bij veel bedrijven over de vloer met allemaal hun eigen verhaal. Mijn ambitie is om mij te specialiseren in afvalbedrijven. Ook heb ik erg fijne collega’s; iedereen is erg open en behulpzaam. Dat maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.


Samenwerken

Als toezichthouder werk je alleen. Wel heb ik veel contact en spar ik met de collega’s uit het team Toezicht en Handhaving. In sommige gevallen werk ik ook aan een zaak samen met collega’s uit andere teams (Vergunningverlening en Advies). Samen weet je meer dan alleen.


Passie voor milieu

Om te kiezen voor dit vakgebied moet je als eerste de passie hebben om het milieu te beschermen, maar ook graag met mensen om willen gaan. Daarnaast een soort nieuwsgierigheid en interesse voor diverse soorten bedrijven; hoe werken ze? Verder de complexiteit tussen de wet en de realiteit; hoe breng de wet in de praktijk. Het is hierbij belangrijk je vakgebied goed te kennen om de juiste afwegingen te kunnen maken op basis van milieurisico’s.


Uniek door kennis en interessante bedrijven

Ik vind de ODG uniek door aan de ene kant de kennis en de interessante bedrijven die ik bezoek en aan de andere kant de flexibiliteit. Bij flexibiliteit denk ik aan de vrijheid die we hebben om thuis te werken of je eigen werktijd in te delen. Wat de organisatie verder uniek maakt is dat collega’s altijd klaar staan om elkaar te helpen en kennis te delen. Er heerst hier geen concurrentie onder collega’s, wat ik ook prettig vind. Dit geeft je de ruimte om jezelf te zijn en maakt de ODG tot een diverse organisatie.
Welke eigenschappen moet je bezitten voor jouw functie?

  • Communicatieve vaardigheden (contact leggen, gespreksvaardigheden)
  • Nieuwsgierigheid
  • Stevig in je schoenen staan
  • Plannen & organiseren
  • Flexibel
  • Adequaat
  • Grenzen aangeven


Wil je bij ons komen werken na het lezen van deze verhalen?

Wellicht hebben wij een mooie vacature voor je.