Sollicitatieprocedure

Ga je bij de ODG solliciteren? Dit kun je verwachten.


Solliciteren

Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Stuur je cv met een (beknopte) motivatie via de button ‘Direct solliciteren’. In je motivatie willen wij graag lezen waarom jij goed bij deze functie en de organisatie denkt te passen.

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een bevestiging per e-mail. Heb je deze bevestiging niet ontvangen? Kijk dan voor de zekerheid nog even bij de spam/ongewenste mail. Als de bevestigingsmail daar ook niet tussen staat kun je contact opnemen met de afdeling P&O via PenO@od-groningen.nl of 06 4693 6651. Daar kijken we voor je na of je sollicitatie goed is binnengekomen.


Uitnodiging sollicitatiegesprek

Wij geven uiterlijk twee weken na de sluitingstermijn een reactie en laten je tijdig weten dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek (uiterlijk twee dagen voor het geplande gesprek). De datum van het gesprek staat altijd vermeld in de vacaturetekst. Of je wordt uitgenodigd hangt af van je cv, motivatie en van het aantal kandidaten dat reageert. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan ook vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.


Sollicitatiegesprek(ken)

In het eerste gesprek maak je altijd kennis met je toekomstig direct leidinggevende en één of twee collega’s. Dat kunnen directe collega’s zijn, maar ook een P&O-adviseur. Soms is er een tweede gesprek nodig om te kunnen beoordelen of jij en onze organisatie goed bij elkaar passen. In dat geval sluiten daar mogelijk andere collega’s bij aan.


Arbeidsvoorwaardengesprek

Wanneer zowel jij als wij enthousiast zijn nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Tijdens dit gesprek maken we afspraken over je salaris en je secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook controleren we relevantie diploma’s en maken we een kopie van je paspoort of identiteitskaart. Voor aanvang van de indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het gesprek.